0681724008 babbelenmet@lurz.nl

Geschreven portret

Je bedrijf is niet alleen een merk, logo, gebouw, product of dienst. Het zijn de mensen die het bedrijf tot leven laten komen. Maar wie zijn die mensen en wat doen ze precies? En wie zijn de klanten waarvoor ze werken? Met een geschreven portret geef je een gezicht aan je organisatie. Dat brengt zowel intern als extern voordelen met zich mee:

Voordelen van geschreven portretten

√ Persoonlijke verhalen van werknemers op de werkvloer.

 Intern: werknemers hebben een beter beeld bij wat andere afdelingen binnen je organisatie doen. 

 Intern: breng medewerkers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de organisatie.

 Extern: een persoonlijk verhaal om te delen op de socials. Persoonlijke verhalen zorgen voor meer engagement. 

Extern: bied transparantie over je bedrijf aan potentiële klanten en werknemers

 Heb ik het al over gewaardeerde werknemers gehad? Ze voelen zich gezien, gehoord en trots om voor jouw organisatie te werken. 

Waarom een portret laten schrijven?

Met een geschreven portret geef je je werknemers een podium. Bied ze de ruimte om te praten over een behaalde prestatie, hun werkdag of hoe ze in hun huidige functie zijn gekomen. Die ene functietitel binnen je bedrijf krijgt een gezicht. Als je een groot bedrijf hebt met veel afdelingen, krijgen de mensen intern een beter idee over wie waar werkt. Extern krijgen zakenpartners en klanten een duidelijker beeld van met wie ze te maken hebben.

Door geschreven portretten van je werknemers op de website te plaatsen, verlaag je de drempel voor potentiële klanten om contact met je op te nemen. Ze kunnen zich een voorstelling maken met wie ze spreken. Ik interview je werknemer(s), kom tot de kern van het verhaal en schrijf die voor je op.

 

Kan ik dit ook als zzp’er?

Ja! Voor jou is het juist belangrijk om te werken aan je personal branding. Een geschreven portret draagt daaraan bij. Ik help je met het schrijven van een mooi verhaal over wie je bent en wat je doet. Dan heb jij direct een inhoudelijk stuk voor op je ‘Over mij’ pagina.  

Schrijf je ook socials zodat we de geschreven portretten kunnen delen ?

Dat is mogelijk tegen een meerprijs. Verderop deze pagina deel ik een paar voorbeelden met prijzen. 

En portretfoto’s?

Nee, dat niet. Ik ben tekstschrijver en focus mij alleen op het geschreven portret. Wel ken ik genoeg portretfotografen die langs kunnen komen om professionele foto’s te schieten. Zij hanteren hun eigen tarieven.

Doe je de interviews hier of op afstand?

Anno nu is het heel makkelijk om interviews op afstand af te nemen. Voor een geschreven portret neem ik veel interviews af via Teams, Zoom of telefonisch. Het is mogelijk om de interviews face to face te doen, maar daarvoor reken ik reiskosten en een meerprijs. 

Hoe ziet een geschreven portret eruit?

Enkele voorbeelden van mijn hand

TVM – Interview met manager frontoffice

Ik schrijf op regelmatige basis voor TVM Verzekeringen. Bijgevoegd een interview met Hielke Merkus, manager frontoffice bij het bedrijf. Dit interview gaat over de ontwikkelingen binnen het klantportaal Mijn TVM en hoe deze veranderingen tot stand zijn gekomen:

Portret TVM

WtbE – Verhaal klantervaring

Voor het technische detacheringsbureau WtbE interviewde ik René van Dijk. Hij vond tot twee keer toe werk via het bureau:

Portret WtbE

SchoolpleinNoord – Juffen en meesters

Het basisonderwijs heeft meer juffen en meesters nodig. Ik interviewde meerdere basisschooldocenten, waaronder Sharon Kroesen, over hun ervaringen voor de klas:

Portret SchoolpleinNoord

KopjeK – Interview met Ineffekt (dj)

Een interview met Rick Bouwkamp, beter bekend als Ineffekt. Hij is een jonge, opkomende dj uit Amsterdam, die afgelopen oudejaarsavond kwam draaien bij KopjeK. Dit is zijn verhaal:

Portret KopjeK

Anne van Slageren – Documentairemaker

Anne van Slageren is een documentairemaker. De geboren Fries groeide op in Kameroen. Later keerde hij terug naar Nederland en maakte meerdere documentaires. Ik schreef een portret over zijn visies, normen en waarden in het filmvak. 

Anne van Slageren

Wat ze ervan vonden

Leuk en positief verhaal over Hielke! Met dit verhaal kunnen we intern onze werknemers op de hoogte stellen en met de buitenwereld delen welke ontwikkelingen ze binnenkort kunnen verwachten. 
Gerard Bathoorn

Senior Digital Expert, TVM

Medewerker in gesprek

Wat kost een geschreven portret?

Natuurlijk wil je weten wat je kwijt bent aan een geschreven portret. Dat hangt van een aantal situaties af. Niet getreurd, ik deel enkele voorbeelden met je. De genoemde prijzen zijn exclusief btw.

  Wat kost een reeks geschreven portretten?

  Wil je meerdere geschreven portretten? Dan ga ik graag met je in overleg over je wensen. Daarvoor ontvang je een offerte op maat. 

   Hoe krijg ik zo’n geschreven portret?

   Heb je al een idee over welke medewerker, klant of prestatie je een portret wilt schrijven? Of wil je dat ik met je meedenk over verschillende invalshoeken? Het kan allemaal. Dit is hoe ik met je aan de slag ga:

   1. Allereerst spreken we het aantal te schrijven portretten en de onderwerpen van de verhalen met elkaar af.

   2. Ik vraag je om een telefoonnummer of mailadres van je werknemer of klant. Ik neem contact op om een interview met ze in te plannen.

   3. Ik bereid het interview voor, neem het interview telefonisch of online af en werk het interview uit.

   4. Ik schrijf het portret op basis van het interview.

   5. Heb je extra’s met mij afgesproken zoals bijbehorende socials of portretfoto’s door een fotograaf? De socials schrijf ik voor je en ontvang je tegelijkertijd met het geschreven portret. De fotograaf maakt een aparte afspraak met jou. 

   Over wie laat jij een portret schrijven?

   Vertel welke medewerker of klant je in de spotlight zet. Bel me op 0681724008 of mail naar babbelenmet@lurz.nl. Klik hieronder op ‘Vraag offerte aan’ en schrijf direct een mail.