0681724008 babbelenmet@lurz.nl

Portfolio

PORTFOLIO

Ah, je bent benieuwd naar wat ik zoal heb gedaan? Hier vind je een deel van mijn portfolio terug. Projecten en / of klanten waarvan ik denk: goh, die zijn de moeite waard om met een ander te delen. Sommige projecten mag of kan ik nog niet delen. Je vindt hier dus lang niet al mijn gedane werk. Wel krijg je zo een nóg beter beeld van mijn werk in de praktijk. 

Four by Four Clothing – REACHIN’ portretten

Op zoek naar exclusieve streetwear? Dan ga je naar Four by Four Clothing in Groningen. Zij ontwerpen hun eigen sokken, hoodies, caps en T-shirts. Sinds hun oprichting heeft Four by Four een trouwe fanbase opgebouwd. Enkele van die fans willen ze graag in het zonnetje zetten door ze uit te lichten in persoonlijke, geschreven portretten. Daarvoor creëerde Four by Four een eigen platform op hun site: REACHIN’. Ik kreeg de eer om die portretten te schrijven. Daarvoor nam ik interviews af, waarna ik de portretten schreef. Foto’s, eventuele DJ-sets en overige aankleding verzorgde ik niet. 

Tot op heden schreef ik twee portretten voor dit kledingmerk. De eerste gaat over Humbert Tutuarima, een 60-jarige House DJ uit Groningen. Het tweede portret gaat over Enzo Santos, een 18-jarige fotograaf uit Manilla, de Filipijnen. Een jonge creatieveling en fan van Four by Four. Mooi om iemand aan de andere kant van de wereld uit een heel andere cultuur op zo’n podium te mogen etaleren. Lees de portretten terug op de website van Four by Four Clothing. Er staan nog meer portretten op de planning.  

KopjeK voice-over: We will return

COVID is op het moment van schrijven nog steeds de sloper van het nachtleven. Daar heeft KopjeK, organisator van technofeesten, ook last van. Hun feesten zijn erg geliefd. Eind 2020 benaderde oprichter Pascal Rakers van KopjeK mij om een voice-over te schrijven voor een video. Deze video moest de emotie van het gemis van de nacht vastleggen. Ook diende de video als geheugensteuntje dat KopjeK nog bestaat en weer terugkeert. Ooit. Deze video ontving veel lokale aandacht en is erg positief ontvangen. Mooi om mijn geschreven tekst zó tot leven te zien komen in een video. Inmiddels heeft KopjeK – gelukkig – wel weer enkele kleine dagfestivals mogen organiseren.

Teuntje de Slak – Webteksten

Teuntje de Slak is een sup- en surfschool in Groningen. Zowel qua informatievoorziening als ranking op Google viel voor Teuntje nog wel wat winst te behalen. Natuurlijk is de vraag naar deze informatie in het naseizoen een stuk lager dan in het hoogseizoen. Maar ook tijdens de warmere maanden ervoor kon het beter beter, aldus Jeen, eigenaar van Teuntje de Slak.

SEO heeft natuurlijk tijd nodig. Oktober 2020 was dan ook het perfecte moment om een start te maken, zodat de site kan presteren wanneer het zonnetje weer doorbreekt in het voorjaar. En zo geschiedde. Teuntje de Slak heeft een mooie zomer achter de rug en is op Google flink vooruit gegaan. Inmiddels is hij ook goed vindbaar op de termen ‘zeilen’ en ‘windsurfen’. Mooi om na langere tijd deze resultaten te zien. 

Aardappelshop

Aardappelshop

Ruim een halfjaar was ik op wekelijkse basis actief voor Aardappelshop. Achter de schermen schreef ik recepten en onderhield ik product en categoriepagina’s. Ik was telkens bezig met het optimaliseren van de webshop en zocht naar manieren om producten nog beter aan te prijzen. Ook verzorgde ik hier een tijdje de nieuwsbrief. Tweemaal per week ging deze nieuwsbrief eruit om de trouwe klanten te informeren over nieuwe producten, recepten en overige informatie. Uiteindelijk kon ik geen aardappel meer zien.

Zonnestroom Nederland

Zonnestroom Nederland / ELIX

Sinds het eerste kwartaal van 2021 werk ik op wekelijkse basis voor Zonnestroom Nederland en de overkoepelende organisatie ELIX. Zonnestroom Nederland biedt zakelijke zonnepanelen aan. ELIX focust zich meer op overige soorten groene energie. Denk daarbij aan laadpalen voor elektrische auto’s, isolering en monitoring. Ik help beide organisaties met het redigeren van hun geschreven content. Dit zijn voornamelijk blogs en e-books. Ook schrijf ik regelmatig advertenties en advertorials voor deze organisaties. Deze komen vervolgens op externe websites of in de krant.

Pestpectief

Pestpectief – Webteksten

In Nederland wordt ongeveer één op de tien kinderen in het basisonderwijs consistent gepest. Dit leidt tot nare gevolgen die tot wel 40 jaar aanwezig kunnen blijven. Leraren hebben soms niet door wie en waarom er precies wordt gepest in de klas. En daarom is Pestpectief in het leven geroepen. Pestpectief biedt leraren en studenten in opleiding de mogelijkheid om zich voor te bereiden op pestgedrag in de klas. Dit leren zij aan de hand van een ontwikkelde VR-training. Stap in de rol van een leraar voor de klas en ontdek of je alle vormen van pesten weet te herkennen. Zo sta je straks beter voorbereid voor de klas.

Ik herschreef de hele website van Pestpectief om deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor directeuren en beleidsbepalers binnen onderwijsinstellingen. Ook schreef ik enkele blogs namens Pestpectief.