0681724008 babbelenmet@lurz.nl

Stijlgids

Stijlgids laten opstellen?

Er is al flink wat tijd verstreken sinds jij je organisatie bent begonnen. Je doet het al lang niet meer in je eentje. Sterker nog, binnenkort verwelkom je alweer nieuwe mensen binnen je bedrijf. Ze moeten alleen nog wegwijs worden met de interne en externe regels die het bedrijf hanteert. Je kunt nieuwe werknemers een poos laten meelopen met een collega. Rustig kneden tot de persoon die jij nodig hebt. Of je geeft ze een vooraf opgestelde stijlgids mee. Zijn ze na het lezen van één document bekend met de te hanteren tone of voice van het bedrijf. Handig voor alle uitingen die de nieuwe – en huidige – werknemers namens jouw organisatie doen. 

Voordelen met een stijlgids van Lurz

√ Ik weet hoe je een stijlgids van begin tot eind opbouwt

√ Je on- en offline uitingen zijn daardoor allemaal binnen gestelde kaders

 Ik zorg ervoor dat het een begrijpbaar document is

 Je medewerkers passen dit document daardoor probleemloos toe

Waarom een stijlgids laten maken?

Een goed opgestelde stijlgids is de fundering van al het taalgebruik binnen je organisatie. Niet alleen je eigen taalgebruik, maar voor alle werknemers binnen de organisatie. Welke woorden gebruiken jullie? Welke absoluut niet? Hoe spreek je klanten aan en waarom doen jullie de dingen op deze manier? Er zijn talloze taalregels die je vast kunt leggen in een stijlgids. Hiermee beschik je over een leidraad die je overal in terug kunt laten komen. Zowel in het fysieke gesprek met klanten als online uitingen via social media. Consistent taalgebruik zorgt uiteindelijk voor herkenning bij je doelgroep. 

 

Wat kost een stijlgids?

Net als bij webteksten en blogs, is ook een stijlgids maatwerk. Veel kleinere bedrijven hebben enkel een stijlgids nodig voor hun uitingen op social media. Is je bedrijf groter en zijn er naast een kantoor ook fysieke winkels? Dan komen er heel wat meer onderwerpen bij kijken om vast te leggen. Hoeveel werknemers zijn er? Wil je on- en offline uitingen vastgelegd hebben? Wil je de doelgroep in kaart hebben? Dit zijn vragen waarmee je rekening kunt houden tijdens ons kennismakingsgesprek. Op basis van dit gesprek, stel ik een offerte op. Op werkdagen ontvang je binnen 48 uur na dit gesprek een offerte van mij. 

 

Ik maakte al een stijlgids voor

Scratch Your Animal

Zonnestroom Nederland

Combineer je stijlgids met webteksten en blogs

Een stijlgids dient als leidraad voor alle on- en offline uitingen van je organisatie. Op basis van de stijlgids is het makkelijker om webteksten en blogs te schrijven. Je weet namelijk aan welke regels deze teksten moeten voldoen. Graag help ik je met het neerzetten van sprankelende webteksten en verhalende blogs, op basis van deze stijlgids. Combineer mijn diensten en denk aan de langetermijnvisie van je organisatie. Vervolgens kunnen je werknemers aan de slag aan de hand van mijn neergezette basis.

Alles combineren? Neem een dienstenbundel.

Stijlgids nodig?

Benader mij op de manier die jij het fijnste vindt. Direct weten wat een stijlgids voor je organisatie kan betekenen? Bel mij op 0681724008. Liever eerst je vraag uitschrijven? Druk op de knop hieronder en mail mij je vraag door. Op werkdagen, maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 – 17.00 uur, ontvang je binnen 48 uur een mail terug.