0681724008 babbelenmet@lurz.nl

“Mijn moeder zei altijd: droom groot. Als je je goed gedraagt, word je later koning.” Met die woorden is Charles zijn hele leven gepamperd. “Eén van mijn eerste herinneringen gaat uit naar deze uitspraak van mijn moeder. Ook tijdens mijn jeugd, gehele volwassen leven en mijn aftakeling, werd ik hieraan herinnerd. Mooi dat het eindelijk is gelukt.”

De ene persoon wordt accountant, ICT’er of timmerman. Voor Charles waren al die opties niet voldoende. Hij had slechts één plek in de wereld voor ogen, namelijk die van Koning van het Verenigd Koninkrijk. “Dagelijks controleerde ik Indeed en Monsterboard op een openstaande vacature voor deze functie, maar altijd was die functie bezet. Toen mijn eerste grijze haren kwamen, begon ik me toch wel zorgen te maken of mijn moeder niet tegen mij loog.”

Die grijze haren bij Charles zijn inmiddels vervangen door spierwitte. Hij leidde een leven, waarvan hij zelf ook niet had verwacht het te leiden. “Je hebt het niet voor het zeggen, hè? Zolang die functie niet vrijkomt, kan ik er niet op solliciteren. Ik heb dus een poosje bij de Royal Air Force gezeten, ben scenarioschrijver geweest en milieuactivist. Zo ontzettend druk allemaal, terwijl ik gewoon met een kroontje op mijn hoofd op een stoel wilde zitten.”

Inmiddels is Charles leven helemaal overhoop gegooid. “Ja, ik zet net een heruitzending van ‘Allo ‘Allo terug te kijken gisteravond, toen ik ineens een pushmelding kreeg op mijn telefoon:

‘Er is 1 nieuwe vacature gevonden voor de functie van Koning van het Verenigd Koninkrijk’

“Er ging zoveel door mij heen op dat moment. Natuurlijk heb ik direct gesolliciteerd. Voor deze functie kom ik graag uit pensioen.” Je ziet aan alles dat Charles moet wennen aan de situatie. “Maar gelukkig heeft mijn moeder altijd de waarheid tegen me gesproken. Wat een prachtige vrouw.”