0681724008 babbelenmet@lurz.nl

Huh, is het al oktober? Het jaar 2021 staat alweer om de hoek te wachten en ook op het gebied van SEO zorgt dat voor de nodige veranderingen. Met enkel het implementeren van zoektermen in je tekst kom je er niet meer. Om je plekje bovenaan Google te bemachtigen, moet je meer doen. Bereid je site alvast voor op het volgende jaar en kom goed beslagen ten ijs. Liever uitbesteden? Help ik je graag verder met implementeren. Voor nu in ieder geval 5 SEO tips om je alvast voor te bereiden op 2021.

1. Positie nul

De meeste blogs en / of landingspagina’s hebben als doel om jouw site hoog te laten ranken op Google. De bovenste link ontvangt tot wel drie keer meer bezoekers via Google dan de tweede link. Gemiste kans als je zelf lager staat! Uiteraard kan je betalen voor je plekje in de zoekmachine, maar organisch bezoek is veel lekkerder. Volgend jaar gaat echt draaien om het leveren van waardevolle content. Probeer met jouw content echte ‘long-tail’ zoekvragen te beantwoorden en ontvang een snippet op Google. Dit is het vierkante hokje boven het eerste zoekresultaat, waarin een beknopt antwoord staat weergegeven van de getypte vraag:

Hierboven zie je hoe de zoekmachine eruit ziet op de vraag: “Hoe oud wordt een hond?” Direct is duidelijk dat de levensduur van een hond gemiddeld tussen 10 en 13 jaar ligt. Deze zogenaamde ‘snippet’ vind je pontificaal boven de zoekresultaten. Hoe meer specifieke vragen jij met jouw content beantwoord, hoe groter de kans dat je snippets op Google krijgt.

2. Langere SEO artikelen in 2021

Als je maar zo vaak mogelijk schiet, scoor je vanzelf een keer. In de praktijk werkt dat natuurlijk, maar het is altijd de vraag wanneer je scoort. Je kunt je site volgooien met korte, doeltreffende teksten, die je rankt op gewenste zoekwoorden. Toch werkt het steeds beter om uitgebreide content aan je site toe te voegen. Laat eens per week of maand, afhankelijk van wat je wilt, je expertise horen. Neem een onderwerp in je werkveld en schrijf er een uitgebreid artikel over. Mik eens op een artikel van 1500 tot 2000 woorden, in plaats van enkele korte blogs. Werk het onderwerp van A tot Z uit en wees een inspiratiebron voor anderen. Hoe langer jouw artikelen zijn, hoe langer je bezoekers blijven hangen op je pagina. Des te hoger scoort je artikel vervolgens.

3. Wees persoonlijk

Wil je je SEO helemaal op orde hebben voor 2021? Wees persoonlijk. De Google robot word iedere seconde slimmer. Hierboven gaf ik als tip al mee om lange artikelen te schrijven, maar zorg er ook voor dat deze content vermakelijk is om te lezen. Als je jezelf vijf keer herhaalt in één tekst, haakt de lezer al gauw af. Gebruik waar nodig humor en verwerk persoonlijke anekdotes in je blogs. Zo creëer je direct een band en laat je je bezoeker weten hoe jij aan je ervaring(en) bent gekomen. Ontzettend leerzaam op een leuke manier. Hoe vaker je van jezelf laat horen over jouw expertise, hoe eerder Google denkt dat jij dé expert bent in jouw vakgebied.

4. Spraakgestuurde zoekopdrachten

Hoe meer digitalisering er plaats vindt, hoe luier de mens wordt. Dat is een gegeven. Straks heeft niemand meer zin om te typen en besturen we alles met mimiek en onze stem. In Amerika merk je al dat de Amazon Alexa en Google Assistent ontzettend populair zijn. Door enkel “Hey Google” te zeggen, start je al een zoekopdracht met je stem. De manier waarop je vragen stelt met je stem is anders dan dat je ze typt. Zoek uit hoe jouw klanten écht spreken en benut de spraakgestuurde zoekopdrachten optimaal op jouw site.

Nog niet overtuigd? Het is binnenkort zelfs mogelijk om liedjes te vinden op Google door enkel te neuriën. Vind de gewenste resultaten zonder woorden te gebruiken. Wees er op tijd bij en laat deze manier van optimalisatie op je site niet liggen.

5. Mobiel boven desktop

Voorheen zochten we de meeste informatie via een desktop. Als je een site maakte, moest deze er appetijtelijk uitzien op het grote scherm. Sinds enkele jaren is dit echter compleet veranderd. Al een poosje is de mobiele telefoon de desktop voorbij gestreven en dat verschil zal alleen maar groter worden. Zorg ervoor dat jouw site optimaal werkt op een mobiele telefoon. Bijvoorbeeld met snelle laadtijden en een functioneel design. Zorg ervoor dat je lettertypen mooi meeschalen en dat de inhoud er op iedere resolutie mooi uitziet.

Bonustip SEO trends 2021: wees consistent

Zorg ervoor dat je consistent van je laat horen. Creëer een verwachtingspatroon bij je lezers en zorg ervoor dat je ze in de ban van jouw bedrijf houdt. Zodra je eens een week geen content maakt, wil je een overspoelde mailbox met teleurgestelde bezoekers. Mensen die hun wekker zetten om jouw content te verorberen. Wees consistent met nieuwe, waardevolle content. Zo bouw je je eigen site om tot een informatieve hub en ziet Google jou eerder als dé expert.

Heb je zelf nog tips om op het gebied van SEO in je teksten toe te passen voor 2021? Laat ze hieronder vooral achter. Wil je graag je site toekomstproof maken, maar besteed je dat liever uit? Graag help ik je verder met jouw SEO.