0681724008 babbelenmet@lurz.nl

Gebruik deze 5 tricks om jouw local SEO beter in te richten. Local SEO is het dusdanig inrichten van je site om beter vindbaar te zijn in je eigen regio. Afhankelijk van de producten of diensten die je levert kan local SEO een uitkomst voor je zijn. Voor mij als (online) schrijver maakt het niet zoveel uit waar mijn klanten zich bevinden. Enkel met een laptop en een werkende internetverbinding help ik mensen overal in het land vanaf dezelfde plek. Lang niet elke dienstverlening is voorzien van die luxe.

Stel je bent een hovenier, deurverkoper of videoproducent. Dan is de kans aanwezig dat je geen zin hebt om het hele land door te jagen om mensen te helpen met je diensten. Soms kijken mensen op je site en zijn ze geïnteresseerd in je diensten, tot ze er pas laat achterkomen dat je twee uur verderop woont. Daar gaat je handel. Juist voor hen is het interessant om gebruik te maken van local SEO.

Meerwaarde van local SEO

De meerwaarde van local SEO is het beter vindbaar zijn voor potentiële klanten in jouw regio. Hoe mooi is het als iemand drie straten verderop zoekt naar ‘hovenier’ op Google en jij staat met jouw bedrijf bovenaan? De drempel om jou te bellen is direct een stuk lager. Grote kans dat er weer een nieuwe klus voor je in het verschiet ligt. Als het eerste zoekresultaat een hovenier is die 20 kilometer verderop opereert, loop jij mogelijke opbrengsten mis. Om minder reiskosten te maken, zorg je ervoor dat je local SEO op orde is. Met deze volgende tricks zorg jij ervoor dat je local SEO verbetert.

Local SEO tricks om toe te passen

Zelf ben ik groot voorstander van local SEO. Ondanks dat ik het voor mezelf als schrijver niet perse nodig heb, gebruik ik het toch. Ik vind het namelijk belangrijk om lokaal bekend te geraken, zodat ik ook in Groningen telkens nieuwe contacten opdoe. Daarnaast help ik je graag verder met het toepassen van enkele tricks om jouw local SEO op orde te krijgen. Zelf eerst proberen? Kijk dan eens naar de volgende tips:

1. Google MyBusiness

Allereerst adviseer ik je om een account aan te maken op Google My Business (in Nederland gewoon Google Mijn Bedrijf). Daarmee zorg je ervoor dat Google precies weet waar jouw bedrijf zich bevindt, met bijbehorende informatie. Denk daarbij aan openingstijden, contactgegevens en klantrecensies. Bij mij ziet dat er als volgt uit, als men in het Noorden zoekt op Google zoekt naar ‘Lurz’:

2. Gebruik lokale zoekwoorden

Om lokaal vindbaar te zijn voor (nieuwe) klanten, dien je lokale zoekwoorden te gebruiken. Het is natuurlijk goed om de standplaats van je bedrijf te benoemen, of dat nou in Groningen, Amsterdam of Maassluis is. Als tip daarop kan je ook gebruik maken van lokale bezienswaardigheden. Vernoem als Groninger ergens de Martinitoren of A-Kerk, terwijl je in Amsterdam regelmatig een brainstormsessie houdt tijdens een rondje varen op ’t IJ.

3. Gebruik de taal van je klanten

Naast lokale bezienswaardigheden is het ook verstandig om de taal van je klanten toe te passen. Stel je verkoopt uien in Drenthe, focus je dan ook op de verkoop van siepels. Grote kans dat mensen in jouw omgeving daarop zoeken. Verkoop je vaatdoeken in Brabant? Focus je dan ook op het verkopen van skottelsletten (dit moest ik zelf ook even opzoeken). Zo heeft iedere regio natuurlijk haar eigen dialect om toe te passen in je SEO.

4. Lokale backlinks

Het ontvangen van backlinks op je site is van enorm belang. Hoe meer websites een doorverwijzing plaatsen naar jouw site, hoe krachtiger jouw site wordt. Als jij voornamelijk bedrijven in jouw regio helpt die allen een eigen site hebben, vraag hen dan om een backlink naar jouw site te plaatsen. Zo zet je jouw bedrijf nog krachtiger weg in de omgeving en komt men eerder bij jou terecht.

5. Google Reviews

Naast dat mensen een backlink naar jouw site plaatsen, is het ook verstandig om ze te vragen om een Google Review achter te laten. Zo ontvangt je bedrijf een waardering van 1 tot 5 sterren op Google. Natuurlijk wil je wel een zo hoog mogelijke score behalen. Veel reviews ontvangen van lokale partijen en een hoge score? Grote kans dat je eerder wordt gevonden door mogelijke nieuwe klanten.

Hulp nodig bij het toepassen van local SEO tricks?

Vind je alle genoemde tricks met betrekking tot local SEO nog steeds abracadabra? Snap ik volledig. Online vindbaarheid word je niet makkelijker gemaakt. Graag ontlast ik je van deze problematiek. Zo denk ik met je mee over de mogelijke inrichting van (local) SEO op jouw site, maar pas ik dit ook graag voor je toe. Focus jij je op het daadwerkelijk blij maken van je klanten. Meer weten? Mijn contactgegevens vind je bovenaan de pagina.