0681724008 babbelenmet@lurz.nl

Welke voordelen jij uit een tekstschrijver haalt? Als zelfstandig ondernemer wordt je continu geconfronteerd met je online profilering. Werk je wel voldoende aan je eigen identiteit? Is je social media op orde? Ben je zichtbaar als de expert in je vakgebied? Vragen waar je niet altijd een (goed) antwoord op hebt, omdat je nog te weinig tijd hebt besteed aan deze vragen. Je hebt wel betere dingen te doen. Je moet facturen betalen en klanten helpen. De rest komt vanzelf wel een keer, toch? Je kunt een flink eind vooruit plannen als bedrijfseigenaar. Toch komt er telkens weer een nieuw brandje om te blussen. Je tijd wordt steeds geringer. Voor je het weet is het weekend alweer in zicht en zag je week er anders uit dan dat je voor ogen had. Brandjes zijn geblust, maar aan je identiteit is niets gedaan. Misschien lukt het volgende week wel.

Wat als ik je zeg dat je je daar nooit meer zorgen over hoeft te maken? Dat er een manier is om je identiteit op de achtergrond te laten groeien, terwijl je je focust op activiteiten binnen je bedrijf die jou écht interesseren? Hieronder zet ik 5 voordelen van een tekstschrijver voor je op een rij. Een kleine greep uit nog meer voordelen die je jezelf geeft met deze investering. Zo creëer je tijd en rust.

E-mail marketing

1. Ongelimiteerde interesse in alles wat je doet

Als tekstschrijver heb ik een ongelimiteerde interesse. Of je nu onderbroeken, landbouwmachines of fruit verkoopt, het maakt mij allemaal niet uit. Ook al verkoop je diensten in plaats van producten. Misschien verkoop je wel helemaal niets. Ik ben gaan schrijven om mezelf onder te dompelen in nieuwe werelden. Werelden waar ik soms nog niets van afweet. Ik lees graag en hou van onderzoeken, waardoor ik in korte tijd veel informatie tot mij kan nemen. Ook in jouw vakgebied. Tijdens onze eerste ontmoeting stel ik je een heleboel vragen, zodat ik alvast een beter beeld krijg van je vakgebied. Vervolgens lees ik me volledig in en voer ik de afgesproken onderzoeken uit. Zo hoop ik in korte tijd je vakjargon te begrijpen en toe te passen in de te schrijven teksten. Ik word een externe kloon van jou binnen je vakgebied en een ideale sparringspartner.

2. Frisse blik op je vakgebied

Doordat ik als tekstschrijver blanco in je vakgebied terechtkom, kan ik er met een frisse blik naar kijken. Je zit met je hoofd waarschijnlijk al bij allerlei andere zaken, waardoor onderwerpen voor geschreven teksten als ondergeschoven kind van de rekening achterblijven. Graag denk ik met je mee over invalshoeken voor content op je site, zodat je dat zelf niet meer hoeft te doen. Grote kans dat er meer invalshoeken uit ons gesprek voortvloeien dan dat je zelf had bedacht. Invalshoeken die ik vervolgens van een invulling voorzie, voor jou. Een uurtje samen sparren levert je in de toekomst al heel wat meer uren op, die je weer besteed aan andere taken.

3. Tijd voor andere zaken

Dit is voor jou wellicht de belangrijkste factor om een tekstschrijver in te huren. Je koopt namelijk een hoop ‘vrije’ tijd, terwijl je bedrijf op de achtergrond doorgroeit. Tijd voor andere zaken is de voornaamste invalshoek die regelmatig terugkomt op mijn site en waar jij als zelfstandig ondernemer veel aan hebt. Als je met een gerust hart weet dat er op de achtergrond blogs, nieuwsartikelen en landingspagina’s worden geschreven, kan je jezelf focussen op taken die jou interesseren. Je investeert op de achtergrond in zichtbaarheid, waar jezelf als boegbeeld voor de dag komt naar je huidige en nieuwe klanten. Is dat niet precies wat je zoekt?

4. Geen zorgen meer om content

Stel je voor dat we samen een uur sparren en enkele mogelijkheden bespreken waarover content gemaakt kan worden. Vervolgens gieten we de ideeën in een agenda of contentkalender. Zo weet je exact wanneer je welke tekst ontvangt. Zelf hoef je je geen zorgen te maken over de invulling, want dat doe ik. Tussendoor vraag ik je misschien eens om de inhoud van een tekst te controleren voordat ik die publiceer. Zo win je een hoop tijd die je anders kwijt was aan het bedenken van onderwerpen en het schrijven van teksten. Die verschijnen zonder dat je er veel voor hoeft te doen.

5. Formules toepassen in teksten

Op de basisschool leer je al lezen en schrijven. Op het voortgezet onderwijs krijg je ook les in de Nederlandse taal en tekstopbouw. Wie weet krijg je zelfs nog lessen Nederlands op een vervolgstudie. Toch zijn er in dit land nog tal van mensen die geen flauw benul hebben van tekstopbouw. Snap ik heel goed. Er zijn zoveel leukere dingen om te doen. Zelf gebruik ik enkele formules om teksten op te bouwen, waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Één daarvan is het AIDA-model. Ga ik je verder inhoudelijk niet mee lastigvallen. Maar ik kan dit inhoudelijk wel voor je toepassen in je teksten. Zo komen je teksten net wat interessanter over dan dat je deze door een leek laat schrijven.

Zelf deze voordelen van een tekstschrijver ervaren?

In deze blog leg ik je vijf voordelen uit van een tekstschrijver. Dit zijn slechts vijf voordelen van vele anderen die er zijn. Er valt nog voldoende te behandelen, maar daar besteed ik in de toekomst graag nog eens tijd aan in een andere blog. Wil je zelf deze voordelen ervaren? Neem vrijblijvend contact met me op. Bespreken we de mogelijkheden met elkaar.