0681724008 babbelenmet@lurz.nl

Die foto boven het artikel? Dat is hoe ik keek op het moment dat ik besloot dat mijn website voor nu wel even af is. In ieder geval publicatiewaardig. Een website is eigenlijk nooit af, maar daar ben ik nu eindelijk. Afgelopen maart begon het me toch te jeuken om zelf te ondernemen. En als het jeukt, moet je krabben. Ik kwam erachter dat er toch wel veel te doen was. In contact gekomen met klanten, klanten proberen te helpen en klanten blij gemaakt. Toch miste er nog iets. Ik hielp mensen om hun plekje op het internet op te fleuren, maar vond toch ook wel dat ik zelf een plekje moest hebben. Nou, hier ben ik dan. Eindelijk.

Divi website

Ik kocht een domein, waarna het echte puzzelen begon. Hoe zet je in godsnaam zelf een website van A tot Z op? Bleek uiteindelijk best doable. Al kostte het me drie maanden om Lurz volledig te realiseren. Programmeren kan ik niet en gevoel voor kleur heb ik al helemaal niet. Ik ben ooit begonnen aan de opleiding Communicatie & Multimedia Design met het idee om designer te worden. Kwam er toch al vlot achter dat ik daar helemaal niks voor voelde. Schrijven wel. Toch moest ik mijn design trauma aan de kant schuiven en zelf iets proberen. Zie hier het eindresultaat.

Om deze website te maken zocht ik naar een manier om dat zonder te programmeren zelf te doen. Zo stuitte ik op Divi, een programma waarmee je zonder te programmeren je website van de voorkant opbouwt. Goed, moest ik toch nog wel werken met kleurenpaletten en designs, maar alles beter dan programmeren. Kleurtje hier, knopje daar, dit niet goed, dat niet goed, nu wel, misschien ook niet of toch… Zo ging dat een beetje.

Inhoud bepalen

Een lege website, daar heb je niks aan. Dat weet ik als geen ander. Content schrijven voor een website, dat is waar mijn kracht ligt. Is toch vaak makkelijker voor een ander dan voor jezelf. Gek hè? Je stelt jezelf zo ontzettend veel vragen. Welke diensten paradeer ik op mijn website? Hoe vul ik dat in? Op welke plek zet ik alles neer? Vervolgens nog foto’s maken, feedback vragen, en weer door. Een paar keer m’n kop tegen de deur rammen tot het kwartje goed valt. Voor nu heb ik vrede met het huidige resultaat, maar grote kans dat je binnenkort alweer van alles anders tegenkomt. Zo hoort dat natuurlijk ook.